Lilla Anna och Långa farbrorn


Så har man fixat sina två första högskolepoäng ever! YEAH!! :)
Känns inte så dumt faktiskt! ;)
Nu är det bara 28 kvar då... som nån muntergök så käckt sa i förmiddags.
Idag har jag kommit på att jag diggar seminarium, i alla fall om de är som det idag.
Varför kan inte allt tentas av med ett seminarium???

Idag har jag dessutom hunnit med att luncha med Mandie & umgåtts med lilla Anna. Långa farbrorn fick va hemma ;) Vi har reafyndat och pysslat! Pyssel är litegrann som det nya jag. Vad jag nu är för nåt?! Men himla kul är det i alla fall med pyssel, fotoredigering, smyckestillverkning och scrapbooking :)

Igår var jag som sagt på massage och fy bubblan vad hemskt det var!
och då inte bara pga att en främmande människa tafsar på min kropp, som mitt huvud, som innehåller alla dessa kroppsnojor sitter fast på.
Så fruktansvärt ont gjorde det!
Nu är min kropp förvisso bara 21 år, men det hindrar den inte från att vara spänd som en fiolsträng, tyvärr :(
Inte konstigt att du har ont i huvudet sa hon och tryckte ännu lite hårdare där det sa aj, aj, aj.... 
Sen så beror tydligen en hel del på att jag inte kan andas ordentligt, så nu är det ännu en människa som säger att jag måste lära mig att andas... Hoppas bara att inte hon också ger mig läxor i det som jag inte pallar att göra...  Ni som tycker att massage är skönt, ni borde prova med min fiolsträngskropp!


Peace & godnatt!!









pluggeliplugg...


Då var man ÄNTLIGEN klar med det sista pluggandet inför morgondagens seminarium!
Underbart!!! Dessutom har jag jobbat i tre da'r nu och så har jag vart på misshandel, förlåt massage hette det visst, ikväll... Men skriver mer om det imorrn. Nu somnar jag snart och det är bäst att hoppa i säng innan huvudet sprängs. Bäst att försöka att inte vara helt ras imorrn när man ska till skolan och fixa sina två första högskolepoäng ever! keep your thumbs for me!

Godnatt alla och sov så gott! :)


Skidor :)


Idag har jag trotsat allt vad förkylningar heter och åkt skidor i det härliga vintervädret :)
Härligt som bare den!

Nu är jag trött på det här med förkylningar och sån skit, så har typ gett upp nu. Jag blir nog inte friskare än såhär... Så blir det inget bakslag efter detta får det nog snart bli lite träning igen :)

Nä, nu får jag nog däcka lite i soffan igen. Lördagsmys med ännu mera film om jag orkar hålla mig vaken en stund till :)





Fick inte tagit några fina vinterkort idag, men här är ett från när jag åkte halvvasan 2006.

Åkte med dig gjorde jag och vi hade väldigt kul som vanligt. Tänkte på det idag när jag åkte. Trots allt som hänt senaste året tänker jag mycket på dig nu och hoppas att du snart kommer att må bättre igen! Kramar till dig :) Det finns fortfarande en plats åt dig i mitt hjärta... Jag finns fortfarande här för dig, och jag hoppas att vi på något sätt kan bygga upp nåt nytt tillsammans och gå starkare ur allt det här...!

Plugget är igång


Idag var första "riktiga" skoldagen, med föreläsningar.
Det var ganska intressant faktiskt ochg jag har redan lärt mig en hel del. 
Tror att man kommer att ha nytta av det man lär sig här vad man än väljer att göra framöver.

Idag drog det igång på allvar med pluggandet. Vi har redan fått en himlans massa att göra. Seminariet för att tenta av delkurs ett är redan nästa torsdag och vi har en bok & ett häfte som ska läsas ut tills dess, plus att svara på massa frågor. Mao dags för nån (!) att försöka hitta tillbaka till den självdisciplin som hon en gång hade!

Massor av nytt, nya ord, begrepp och bekantskaper och ny information snurrar runt i huvudet. Man känner sig som en liten vilsen gymnasieelev på en jätteskola ungefär. Det är inte bara kursen man ska lära sig. Men jag antar att man kommer vänja sig och klara av att studera på högskola också med allt vad det innebär. Tentor, väst-kort, seminarium, obligatorisk tentaanmälan, studentcentrum och anna och hennes mostrar typ. Det ÄR mycket, men också spännande och bra för framtiden :) Dessutom är dfet ju tur att man fått en sån bra grund som första årskull på idrottsprogrammet.... ;) *ironisk* men det ska nog lösa sig. Det tvivlr jag inte på!

Nu ska jag gå upp och dricka lite té innan det är dags att krypa till kojs och sen lider även denna da'n mot sitt slut.


Bjuder här först på en bild jag grejat med lite idag medan jag håller på att lära mig photoshop :)





Jag och min Sannie <3

Photoshop :)


Nu har jag fått installerat photoshop på min dator och börjat försöka lära mig litegrann.

 "Men, jag kommer ju få läxor...." kläckte jag ur mig för en stund sen och som sagt, de är nog i farozonen, för jag tror att det finns en risk för att även jag blir fast. Man kan ju hålla på hur länge som helst och pilla. Det finns ju hur mycket som helst man kan göra!

Fast lite måste man sova också om man ska gå i skolan har jag hört, så godnatt. Nu ska vi se på Greveholm och äta kvällsmat och dricka té och just det ja, sova.... ;)  

Sov gott :)


Här har ni min första photoshoppade bild;


en annan dag


Japp, idag är en annan dag än den igår.

Gårdagen tog jag mig igenom (självklart gör man det även om man inte tror det. Man klarar så myckt mer än vad man tror och än vad det känns...) med hjälp av underbara vänner. Kramar, prat, skratt och stöd.

Det VAR jobbigt hos läkaren, men man får hoppas att det blir nå't bra av det tillslut. Jobbigt att inför en helt ny människa som inte vet någonting försöka förklara och berätta om mitt liv och de senaste åren som vart mer eller mindre jobbiga på olika sätt. Då är det jättebra (not!) med stressade hyrläkare som ger en en knapp halvtimme av sin tid och ställer lite luddiga frågor här och där. Luddigt verkar det, men vi får se vad som händer nu. Självklart kan det ju ta tid också, sjukvården är väl en enda stor kö nuförtiden. Jag hatar när de frågar vad man vill att de ska göra, vad man vill ha för hjälp. Herregud, det är ju ett jättestort berg jag klättrat över bara för att gå dit och be om hjälp. det är tillräckligt jobbigt att sitta där och försöka berätta sitt livs historia inför en stressad doktor, för att inte tala om nervositeten innan och paniken och ångesten efteråt. Då kan man väl för sjutton få begära att de, de som ska föreställa proffsen, ska säga vad de kan erbjuda för hjälp och vad de tror att man behöver. Är det för mycket begärt??? Jag har ju faktistkt gått dit för att jag inte mår så himlans jättebra jämt och för att jag vill ha hjälp att må bättre. jag vet ju inte ens varför jag mår dåligt ibland, hur ska jag kunna veta vad jag behöver för hjälp???

Jag lyckades även pigga på mig ordentligt igår och gick till skolan. Min första dag på Högskolan Väst, där jag nu studerar psykologi A på 30hp. Det var faktikst en riktig humörhöjare. Blev riktigt pepp på att börja plugga. verkar som om det kommer bli både spännande och intressant och faktikst riktigt skoj :) (än så länge i alla fall... :P ) Träffade massa nya trevliga människor och längtar tills på torsdag när vi ska börja föreläsningarna "på riktigt"!!

Efter skolan gick jag och min stjärna, som hjälpte mig igenom gårdagens jobbiga, till utförsäljningen på Panduro. Vi avverkade också myrorna, Bokia, Åhléns, apoteket (för att köpa nya mediciner till mig) och lite annat innan vi kände oss nöjda. Jag köpte även ett nytt kollegieblock - rosa, och en svart och vitprickig mapp till skolan. Konstigt att det kan vara så kul att köpa nya fina skolgrejer fortfarande, liksom när man gick på lågstadiet.

Mitt högkostnadsskydd på apoteket går ut den 30e januari. Undrar om man kan ta ut 3 ggr till innan dess eller om de blir misstänksamma då ;) Men lär väl få det igen. Var uppe i 700 på det andra högkostnadsskyddet också, så snart har jag vip-kort och går gratis på sjukan igen... kanske inget man ska skriva i sitt CV eller??!! Liksom att man blev sjukskriven första (och sista?) gången  innan man ens fyllt 20...  Tror att jag struntar i det faktiskt! Nu blickar vi framåt! Har sökt ett till jobb idag, så får vi se. Även om man kanske inte ska hoppas för mycket i dessa tider, så skadar det ju inte att söka! Då har man ju i alla fall en chans.

Nu ska jag, med tonerna från Lars Winnerbäck ur högtalarna, ta tag i mig och börja göra lite nytta här hemma innan min fina vän kommer hit. Bjuder på lite kort på oss från i fredags :)





Min stjärna :)





Jag

 


Jag & Elton


Fler bilder från i fredags kommer vid ett senare tillfälle. Ska försöka få installerat photoshop på min dator och få lära mig det. Ska dessutom försöka hinna scrapbooka lite till idag :)


Feber, scrapbooking, depp och ångest

Trassliga tankar


I fredags var en riktig depp-dag. Första ordentliga på väldigt länge. Har ingen aning om vad det beror på faktikst. Tack vare en underbar vän blev den dagen ganska så bra i alla fall tillslut. Men jag var nog inget vidare trevligt sällskap kan jag tänka mig. Tack för att du orkade med mig och lyckades vända min dag!!

Resten av helgen har jag legat däckad i feber och knappt orkat släpa mig från sängen till soffan. Idag är det lite bättre, men fortfarande lite feber och huvudvärk, hängig och skakig och så fruktansvärt trött förstås... Så jäkla typiskt! Missade 50-årsfesten i helgen, men tänker inte missa första skolda'n imorrn!! Har ju redan missat välkomstdagen idag...

Jag har fått en ny hobby! jisses vad kul det är med scrapbooking. Att fota, pyssla, klippa, klistra och ordna med kort för att få utlopp för sin kreativa energi. Det är bara så fantastiskt kul! Och det blir såklart ännu roligare när man är två som upptäckt det tillsammans :) Panduro är typ min nya favoritaffär! Man kan gå där hur länge som helst och bara titta på allt...

Igår var en sån där natt, en av dessa mystiska nätter med ångest och svårt att sova. Tankarna blir helt knäppa när de kommer in i mitt huvud, det tror jag. När jag tänker är det som att allt bara snurrar omkring och nystas ihop så att allt bara blir ännu trassligare. Varför ska man ha dessa anlag för att övertänka och analysera så himla mycket jämt??? det blir väldigt jobbigt i längden, för en massa människor och kan leda till en himlans massa missförstånd. Det spelar ingen roll vad, när el hur, jag kan vrida och vända på allt ändå. Oftast blir det jobbigast för mig själv, med mig och mina trassliga tankar som t'nker sig iväg i alla möjliga - och omöjliga! - banor...

Hursomhelst så ska jag på läkarbesök imorrn och det är nog en stor del i att jag har en massa ångest jut nu. För rädd är jag, för vad vet jag inte riktigt, men läskigt. va ju så länge sen nu. Och sjuk ångest över det har jag! Ska kolla på idrottsgalan nu, eller kanske ta en dusch (utan att svimma, som jag har en förmåga att göra i duschen när jag är sjuk...) för att försöka få lite sömn i mig innan morgondagens prövningar.  

Tänk på mig imorrn och håll min hand på avstånd!

Imorrn är en annan dag!
Och ikväll SKA jag sova...
sova bort feber och ångest.
så är det bara!

puss på er

Jobb och jobbig dag



Hopp och hej!

Väldigt snart ska jag hoppa i säng, men tänkte plita ner några kråkor här först.
Jag är trött som en gris (hm, en väldigt väldigt trött gris...), men jag har fått jobb i åtminstone tre dagar på rad nu med imorrn. På dagis. Igår hos de lite större barnen och idag på småbarn, vilket det blir imorrn också. Visst är det underbart med småbarn som hostar en rätt i ansiktet ;) Det gjorde nog inte så mycket att jag var vrålförkyld redan innan.För känner jag mig själv rätt hade jag nog blivit sjuk direkt ändå...

Att dra de små liven uppför pulkabackar otaliga gånger sliter på krafterna, liksom trotsiga barn. Hästar är mycket enklare :) ¨
Men jag trivs riktigt bra. Va där lite innan jag flyttade till skåne också och det är aldrig fel med jobb och att tjäna lite pengar :) Dessutom är det väldigt mysigt när de små sötnosarna kommer och kramas lite eller frågar om de får sitta och mysa i ens knä :) Sen är det ju bra om fröken håller sig lite vaken också ;) Det var sååå nära att jag somnade med barnen förut. Höll på att missa min rast. Ve och fasa! hihi :)Men trött är jag och det har sina orsaker...

Förutom att jag börjat jobba igen och all trötthet som kommer med det och att tillbringa dagarna med massa småttingar så var gårdagen riktigt jobbig. Jag hade ett jobbigt samtal, första på flera månader, med en vän som verkligen sårat mig och som gjort mig både arg, ledsen och besviken. Spänningen och nervositeten, samt min förmåga att vända och vrida på allt (rätt jobbigt ibland) och analysera och övertänka, speciellt efter det vart sovdags för längesedan. Det bidrar till en dödstrött Mikaela. Så nu är det dags att hoppa i säng. Det tog och har tagit väldigt mycket energi igår och det är väl det som koncentrationen vart på de senaste dagarna, så får väl skylla på det för att jag inte skrivit. Hursomhelst så känns det i alla fall bättre. Men vi får se vad som händer och vad det leder till. Det är åtminstone skönt att ha det gjort och jag tror att det var tvunget för att kunna gå vidare på nåt plan. Vilket får vi se.

Over and out!

Och godnatt :)
Nu ska jag sova turbo innan morgondagens jobb! Minst fem kvartar per timme! ;)

Sov gott alla!!


Bilder från Nyår


Här kommer lite nyårsbilder från Frankrike;




innan festen



jag & Celine




På jakt efter en restaurang med nyårsöppet och vanlig meny


  på restaurangen




min klänning i helfigur




Skål!!!





Gott Nytt År och hoppas ni får ett fantastiskt 2010 allihop!

Gott Nytt 2010!!!!

Gott Nytt Ar pa er allihop!!!  et bien sûr aussi, Bonne Annèe à mes amis en France!!

For narvarande befinner jag mig alltsa i Frankrike, darav inga prickar over bokstaverna. Och som vanligt haller jag pa att bli tokig pa de franska tangentborden, som inte har bokstaer och sant pa samma stalle... Ca m'énerve!!

Borjan av veckan tillbringades i Thionville, liksom nyar, med min kara anna och hennes sota franska vanner. Men nu ar jag an en gang, tror det ar sjatte gangen nu, i mitt kara Wissembourg!!! Hos familjen zint tills imorrn och sen blir det en snabbis hos Julia innan la Suède  vantar igen.

Nyaret va toppen och inneholl val det mesta om man sager sa. Party, harliga vanner, skratt, tarar, kramar, massa kindpussar (saklart nar man e i la france...), dans, tillsut lite restaurangmat for mig och anna, franska spraket, lite dricka och massa tjot med bade idiotiska och ickeidiotiska fransman... Sen bjod val kvallen pa lite anant ocksa, som sagt, vi hann med ratt mycket, men resten later jag vara osagt. Sa det far ni fundera ut sjalva! ;)
Bilder och mer fran mig far ni nar jag kommer tillbaka, till landet dar vi alla har isbjornar som husdjur, igen!!

Jag vill egentligen bara onska mina nara och kara, vanner och andra ett underbart 2010!!!!
Och till er mina alskade vanner som inte matt sa bra under aret innan, vill jag bara saga attjag haller tummarna och hoppas och tror att detta ska bli ett fantastiskt ar dar aven ni far ma bra!!! Det fortjanar ni! :)





RSS 2.0