Akuten

Denna tisdag har tillbringats, först på Vä vårdcentral och sedan, efter remiss, på akuten på CSK (sjukhuset i Kristianstad)... Segt! Och efter starka tabletter med lite morfin i blir man lite groggy kan jag säga...  Började få en fruktansvärd huvudvärk för snart en vecka sen, som hållit i sig ända sen dess och bara blivit värre. Igår kväll kändes det som om huvudet höll på att sprängas och på morgonen idag kände jag att jag inte stod ut längre. Så det blev till att leta sig fram till vårdcentralen i Vä och senare akuten.

En massa prover har de tagit och jag har haft nålar i bägge armarna och fått ha på mig en sån där sjukhusnattskjorta.  Och en himlans massa tid behöll de mig där, puuh! Hursomhelst så ville jag mest tala om att jag är "still alive", även om det kändes lite ynkligt imorse... och såklart även be om ursäkt för att jag inte skrivit, men jag har inte orkat.. OCh så har jag SÅ mkt jag vill berätta om, men komemr itne orka det nu heller. Men nu vet ni ju i alla fall att jag lever! Alltid nåt liksom....

Provsvaren då?! Ja, inte blev varken de eller jag så mkt klokare av dem. För de hittade inget, utan allt såg bra ut. (vilket i och för sig va rätt skönt, så det inte va nån hjärnhinneinflammation eller nåt fel inuti huvudet eller så, ta i trä!, hoppas nu bara att det är uteslutet.) Han blev inte riktigt klok på det och sa att han trodde att det var nå'n extrem spänningshuvudvärk, för migrän brukar inte sitta i så länge sa han. Så jag har fått utskrivet en massa jätestarka tabletter, så till och med sjuksyrran till mamma jag har blev änna lite orolig för att jag fått så mkt starka preparat... Vi får väl se om det hjälper och hur drogad jag komemr gå runt på dagarna hädanefter...

Vi ska ju liksom iväg till Norrköping på fredag på tävlingar och därefter direkt till Strömsholm så hoppas verkligen att det släpper snart... För det är minst sat, lite jobbigt att jobba under dessa omständigheter...

Nu orkar jag inte skriva nåt mer, blir väldigt trött och så.
Hoppas ni mår bättre än jag och sköt om er!

(Förresten, förlåt till er som jag skrämt upp under dagen, nu kan ni andas ut. Jag blev faktiskt utsläppt från sjukhuset! trots att jag är jag...)


Tomt :(

Igår kväll åkte mamma & pappa hem och  fy vad det kändes  tomt och ensamt efteråt... !!
Blev på riktigt depphumör igår kväll... :(
Saknar er redan!

Vi har haft en jättemysig helg på alla sätt och vis, men inget varar ju för evigt...

Lite hemlängtan har ju inte skadat nån och får försöka låta det stanna vid det.
Snart kommer jag ju i alla fall hem en snabbis, på syrrans student :)

Mer uppdatering kommer, men nu är min lunch snart slut,
dessutom är jag trött, trött, trött!!!! :(
Varför ska man vakna innan klockan och drömma massa konstiga drömmar som man fokuserar på istället för att sova ut??

Ha en underbar dag!


Besök :)


Jag har som vanligt en hel del att berätta men det får bli efter helgen för nu har jag besök :)
Igår kom lilla mammsen hit och sent ikväll, eller imorrn morgon kommer lilla pappa!!
Tjohooooo! Jag har verkligen saknat och längtat efter dem det sista och nu får jag ha dem hos mig hela helgen :)
Så nu ska vi bara njuta och mysa och umgås, så får vi höras i början av nästa vecka!

Ta hand om er och ha en trevlig helg!

Kramar

Svar till Susanna

Tack :) Du skrev ingen bloggadress så jag får svara här och hoppas att du läser och att du blir nöjd med mina svar.
 
Vänner som betytt/betydde oerhört mycket, men som valt att avsluta vår kontakt. Vänner som jag saknar otroligt mycket och fortfarande efter snart två år (den ena) tänker på varje dag och fortfarande så gör det väldigt ont. Känslosam och känslig som jag är så har jag tagit det väldigt hårt... Jag känner inte attt jag fixar att skriva nå't mer i dagsläget, kanske kan det komma ett inlägg kring det senare. Men just nu gör det för ont och gör mig alldeles för ledsen för at tjag ska orka skriva något mer kring det.

Det stämmer att jag äter mediciner. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva, men kan lika gärna skriva som det är antar jag. Jag äter andidepressivt till följd av en depression som dianosiserades ett tag efter att jag fått min ätstörningsdiagnos. Dessutom har jag, från och till, i 3,5 år ätit diverse magkatarrsmediciner... Så nu vet ni det...  

Har du själv någon blogg?? Vill du, eller nå'n annan fråga nå't som ni inte vill skriva ut här så finns jag att nå på min mail; [email protected]

Kul att du gillar min blogg! Vad är du nyfiken på och vad vill veta mer om mig?? Tips är alltid bra :)

Är det nå't speciellt någon undrar så fråga på, så ska jag försöka svara så gott jag kan. Alltid kul med kommentarer! Tack Susanna och Melissa för era kommentarer! De gör mig glad. Men vart har ni andra tagit vägen??



Trodde att jag skulle hunnit skriva lite mer om hur helgen vart och så, men det får bli en annan gång, för klockan går visst väldigt snabbt. Väldigt snart är min lunch slut och det är dags att ge sig ut till mina fyrbenta vänner igen.

Så för stunden får det räcka med att tacka Sanna-Lie för i helgen och för att det känns som om jag hittat en toppenkompis i dig! :) Och det är jag jätteglad för!!  Vi ses snart!

Och Ikväll är det fotbollsträning igen!

Ciao!


"Du behöver inte ta med dig några bestick" :P

Så var det då torsdag igen och det är väl dags att ta helgens händelser innan det blir helg på nytt igen ;)

Förra torsdagen var det ju Valborg och ad gör man då i skåne?? Eller rättare sagt, Vad gör man då i en (hm, utanför en..) stad där man knappt känner nå'n förutom fyra hästar, en hund och två pensionärer... Ja, det var frågan! Nu lyckades jag faktiskt med att bli injuden till elden här nere som grannarna (och många) fler skulle ha för att fira in våren. ( el sommaren som det var då, som nu återgått till höst, men det är en annan historia...) Det var allt lite trevligt, varmt och skönt framför allt :) Och här på denna sidan av Sverige hade vi inget eldningsförbud alls, men för säkerhets skull så hade de vattnat massor runt omkring halva da'n innan. Och det märkte vi kan jag säga! Titus vägrade att ens gå i närheten av skogsdungen där det sprutade vatten ;)

Därefter bar det av till stan, för att träffa Mikaela och några av hennes kompisar. Så var det då dags för första utekvällen i Kristianstad och den var helt okej måste jag säga. Vi gick till ett uteställe som heter banken och det var faktiskt helt godkänt med bra musik, trots den skånska karaoken :P Dessutom så var han som spelade Daniel i Skilda Världar, ni vet (Bengt) Dj och en bra sådan också! Dessutom är han ju rätt snygg... Natten spenderades på golvet i Mikaelas lägenhet inne i stan.

På fredagen, den 1:a maj,  var jag hemma nå'n gång på eftermiddagen och bättrade på brännan lite innan jag ringde Fanny. Vem är då Fanny undrar ni?! Jo det ska jag berätta. Hon är en fransk (nåja, halvfransk) tjej som jag träffat här. Ja just det, man ska åka till skåne om man vill träffa fransyskor ;) Både skåningar och fransmän skorrar ju iaf på r:en! Fast fransmännen är lättare att förstå... Hursomhelst så är Fanny min fransklärares dotter, som jag tror jag kan ha nämnt nå't om i nå't tidigare blogginlägg. Nu har hon lyckats tussa ihop oss och vad bra det blev :) Fanny sov här fred-lörd och vi hade jättekul tillsammans och spenderade bla kvällen med att kolla på Gad Elmaleh, en fransk (stå-upp)komiker. Snacka om att va en rolig typ och även om det kanske gick lite väl fort ibland när franskan bubblade ur munnen på honom så hängde jag nog ändå med rätt så bra tror jag. Dessutom fanns ju Fanny till hjälp :) Det roligaste var ändå när jag pratade med henne i telefon innan hon kom hit och jag råkade säga att hon inte behövde ta med sig några bestick, couvert, istället för täcke, couverture, hihi ;) Vissa ord är lika och lätta att blanda ihop! Eller hur anna?! Men många får sig ju iaf ett gott skratt, haha, och Fanny hon förstod ingenting! Undrar vad det kan ha berott på ;) Inte tänkte jag att jag skulle hitta en Fanny här, nå'n att prata franska med, men det har jag gjort och det är jag glad för! Det bubblade av franska här på gården i helgen och sen när hon åkt hem blev det fortfarande lite franska igen ;) Lite svårt att ställa om ibland när amn gått över till att tänka på det andra språket förstår ni!


Sedan blev det dags att bjuda mina arbetsgivare på tacos och vi hade en mysig kväll inne i mitt lilla hus. På sönda'n var det dags för min debut i skånska matchsammanhang! Jag spelade hela matchen, jösses jag som inte ens spelat nån träningsmatch innan... först på innermittfältet och sen som mittback (!) Det var jättskoj, men gissa om jag var trött efter 90 minuter!!! ;) Snacka om att jag gav uttrycket halvt död en ny mening! För att inte tala om dagen efter när det kändes som om jag blivit överkörd. Pust, det var en tung dag och jobbet gick inte för snabbt inte! Kan ju tilläggas att jag inte var så lite stel heller... :P haha- men skönt för då et man ju att man lever- och att man har muskler! Men lite hästliniment kan fixa det mesta... !! Idag är det dags igen. Ikväll är det bortamatch mot Farstorp och nu är det på tiden att vi vinner! Förra matchen blev 3-3. Så håll tummarna och heja på GKif:s damlag ikväll!

Så hörs vi en annan dag, för nu vill pållarna gå ut i hagen! 
Tack o lov är det ingen storm idag!

Kram på er!


Resumé

Ja, här kommer då äntligen den utlovade resumén.

* Först så var ju systeryster här hos mig (Shit det var verkligen nästan en månad sen nu)
Vi hade bla en massa systermys framför Sex and the city och syrran fick den stora äran att åka i "min" fina bil... Eller hur sis, var det inte så du sa?! ;)

* Tillsammans tog vi tåget hem till lila Trollis :) Fredagskvällen blev lugn (var nog ungefär det enda som blev lugnt på den helgen :P) med tacomys framför tv:n med familjen (!). Så ni ser, jag var faktiskt hemma lite! Plus alla tre nätterna....  (!) haha. På lördagen var jag först i stallet, red och träffade Helena, Jessica mfl. Och så hästarna då förstås :) Sedan stack jag förbi kusinerna, moster, morbror & Ceasar en liten stund och hälsade på lite! Skoj! Hamnade mitt i efterrätten på påsklunchen! Såklart blev Ceasar helt vild av glädje när jag kom :D Härligt att bli visad sån uppsakttning. Liksom jag får av både hungriga hästar (nog för att det kanske är maten, men nej - jag vill tro att det har lite med mig att göra också!) och busiga lilla Etzan.

Efter den lilla visiten i velanda skyndades det hemåt och jag duschade och packade mina saker i flygande fläng för jag skulle ju snart va hos Olsson. Där var vi fem tjejer som hade en mysig påskafton innan vi hamnade på förfest i stan och sen stack vi ut på Lipz och gjorde Trollhättan osäkert, hihi ;) Och efter Lipz hamnade jag på en mysig pratstund hos en fin kille från gymnasiet. Vi hade inte setts på jättelänge. Så var inte hemma förrän vid fyra... Jisses! Da'n därpå bar det av med buss (gissa varför :P) till Uddevalla för att va med och hålla handen under ett stort och nervöst ögonblick. Je suis fière de toi chèrie! Sedan kom mamsen och hämtade mig och vi hann med att åka förbi bägge uddevallakusinerna och kika på mina två kusinbarn. Dessutom fick jag träffat faster och farbror med. Sen åkte vi hem och ja... Da'n efter körde faktiskt min snälla mamma mig till Gbg för att jag skulle få sova lite längre. Tågen går ju inte så ofta röda dagar...
Sammanfattningsvis så var det en underbar helg, om än något hektiskt ;)

* Sedan så har vi ju även vart i Danmark på tävlingar. Det var skoj även om det var ännu knivigare att försöka förstå danskan:P Som tur var så skrev de ut resultaten också och ropade inte bara ut en massa obegripliga danska ologiska siffror i högtalarsystemet. Det blev allt rätt bra där med, när vi svenskar fick påpekat lite om hur säkerheten bör gå till. Shit- det är verkligen inte alls samma sak när man är utomlands i hästvärlden, speciellt inte mnär det gäller säkerhet, vilket jag ju också märkte i Paris.... Hursomhelst så gick det rätt bra på tävlingarna. Alltid skoj när det gått framåt och går bra:) Synd på den nedrans oturen med placeringarna och strykningarna bara... Men men, sånt som händer! Bara att komma igen! Sen är ju såklart frågan, väääldigt ofta..., varför i hela fridens namn som man utsätter sig för en bedömningssport???!!! Ja, det kan man verkligen fråga sig, många gånger... 


* Nu ska jag bara berätta om sötisTitusen när han var hos tant doktorn och fick slemlösande medicin pga den där nedrans infektionen som han dragit på sig och blivit smittad av när han vart ute och åkt... :S För att kunna bremsa honom och gå ner med en slang i halsen för att kolla hur det såg ut därnere apropå slem m.m. fick hon droga ner honom rejält. Han är verkligen sjukt rädd för bremsar och lyfte mig, som höll honom,  från golvet när han försökte undkomma detta hemska ting... Sen helt plötsligt hör vi hur något låter jättehögt... Gissa vad- jo det är Titusen som börjat snarka... högt dessutom:P Hihi. Sen stod han och sov med huvudet på min axel eller i min famn medan vi väntade på att kunna gå med den drogade lilla hästen ;) Det är lite tungt att bära upp ett hästhuvud när man står och sover, det kan man ju förstå ;) Och yes, I know, för det tyngde rätt bra ;)

Helgen som vart har också vart rolig,, intensiv och mycket händelserik. Men mer om det får ni nästa gång jag hamnar här inne, bakom tangenterna...

Ska snart gå och lägga mig, vilket ska bli underbart!

För idag känenr jag mig som om jag blivit överkörd eller typ som om jag vore en sisådär 152 år...
Ja, ni kan ju fundera på varför, så berättar jag det i nästa inlägg....

Natti natti





RSS 2.0