En månad som skåning :)

Japp, idag är det en månad sen jag flyttade till skåneland, jösses vad tiden går fort!! Och jag trivs fortfarande bra! :) Även om det verkar ha bestämt sig för att bli vinter igen... Just när det höll på att bli vår. Men, men, solen skiner åtminstone och ger oss en massa ljusterapi, sååå skönt! :)

Idag har jag massor med energi och det är ju toppenbra med tanke på alla förberedelser som måste göras inför i helgen. Imorse var jag, Titus och Etsan ute och gick och vad såg vi då, om inte en hel liten rådjursfamilj som kikade lite på oss innan de bestämde sig för att rusa iväg. Rådur och harar ser man nästan jämt när man är ute. Men vi har också träffat på fönsterputsande människor (lite läskiga faktiskt enligt Titus ;)) och en massa olika fåglar. Både stora, små, rovfåglar, andra fåglar och några stora gående. Som synd är vet jag inte vad det var för några. Jag hade gärna velat kunna mer om olika fåglar. Farfar var ju så bra på fåglar. Hade han funnits kvar i livet kunde han lärt mig... Jag vill ha dig här! Vill inte att allt ska va för sent... <3


Nu är det dags att bege sig utåt igen för att packa iordning till hästen. Jag får väl slänga ner mina egna saker ikväll efter hundkursen ;) Hästen är viktigast!


Önskar er alla en toppenfin helg!

Så hörs vi här i nästa vecka!!
 
kramelikram


I'm back!

Japp, nu efter en alldeles för lång och eftertänksam, rätt ovillig/rätt villig bloggpaus är jag back in business! I'm on again! Orsaken till allt som trasslat här på bloggen är en för lång och krånglig historia så den tänker jag inte ta här! Som ni alla vet så händer det ju ibland att jag kan skriva nå't långt ändå! ;)
 
Det var ett tag sen jag skrev och självklart har det hänt jättemycket sen sist!! Det har tom vart ganska fullt upp emellanåt, så tror ite jag kommer få med allt här av olika orsaker. Men det får komma fram när det kommer.


Ett utrag av vad jag pysslat med de senaste veckorna kommer här:

Det har såklart vart mycket häst- och stallsysslor, massa promenader med fyrbeningar i varierande storlek. Ja, "jag" har nu för tiden två hundar, en busig schäfervalp och en lite större hund, på 1,70 ungefär;) Fast den stora är nog ändå lättast att hålla reda på! Som tur är så hjälper han mig också att hålla reda på busvovven när hon går med oss. Vi är de tre musketörerna här, "the trio" liksom. Haha :)

Jag har ryckt man, trimmat svansar och hovskägg, kikat på en massa svår dressyr, både in real life på gärdet här utanför (!) men även på alla de filmer jag får låna! Mumma!! Så när jag inte är kontaktbar har jag förlorat mig i ännu ett sagolikt kürprogram på videon (VCR faktiskt! haha). Vill också- LÄR MIG!!

Mamma har vart hör på en snabbvisit, så nu har jag ännu mera grejer att hålla ordning på;) Som sagt- Jag önskar verklgien at jag kunde tycka att det var roligt att städa! Men men... Mamma kan ju få komma hit många gånger ;) Haha! VI hade mysigt tillsammans med melodifestivalfinal och tacos bla. På söndan var det ju dags för hingstvisningen hos Brink på Tullstorp- jag säger bara wow!! Till mammas glädje kunde hon följa med och detta var en upplevelse må jag säga! Att dessutom träffa kändisar från Trollhättan var ju inte direkt vad man väntat sig! Men skoj! Först var det då hingstvisningen med den ena hingsten finare än den andra. Jag säger bara, vill ha! Eller åtminstone ett sto så jag fick betäcka med nån av dessa underbart fina hästar! Minna (Telde) och Jan (Brink) hade också en liten miniclinic, toppen! Så fick vi ju förstås se både Briar, Roosevelt, Chirlon och diverse nya förmågor som tex Flashdancer och Santiago. Biggles hade tyvärr råkat sparka sig själv lite illa så inga risker togs utan honom fick man kika på i stallet. Efteråt var det såklart öppet hus i stallarna så nu har jag foto på mig och självaste Briar! Och har klappat och tagit kort på några av landets finaste hingstar! Inte illa va?! ;) (ska försöka hinna lägga upp lite kort här nån dag!) Och vilken anläggning sen han har, Brink, jösses vad fin! Dessutom lyckades jag också hitta Melanie och den finska tjejen som jag tidigare träffat på årsmötet i Dressyrringen. Det var trevligt att prata med dem igen och Melanie sa att jag gärna får komma dit och så kan vi hitta på nåt och hon kan visa mig runt lite mer, nån gång när vi kan tajma in det. Skojsigt! 

För övrigt så var i alla fall Tullstorps hingstvisning hästlängder (hihi, passande ord va:P) bättre än den vi var på i Flyinge på fredagen. Snacka om klasskillnad! Så nu vet ni vart ni ska åka nästa år:) Fast tjusige Lingh är ju allt värd att nämnas här av flyingehingstarna kan jag tycka. 

Dessutom har landslaget equiterapeut vart här och jag har fått se på massa spännande grejer, som laser, akupunktur m.m. (vilket Lidrosen inte gillade, så jag fick mig ett litet hugg i fingret- aj!) Dessutom lyckades Titus ge mig en svart tå och två mosade/halvkrossade naglar- som senare blev "bara" blålila tack o lov! Han fick för sig att jag skulle kunna skydda honom om han försökte hoppa upp i knät på mig när han såg nåt spöke på väg in från hagen- dubbelaj rent ut sagt! Da'n efter fick jag gå med en tunn strumpa på den foten i mina ridskor och tredubbla som vanligt i den andra! vilket Jessica hade väldigt roligt åt när jag pratade med henne. Kan ju säga att den inte är vad den borde va än (och det var en vecka sen!). Hade riktiga problem igår och i lördags när det var dags för vanliga skor, ajajaj!! Men men, det är smällar man får ta! och det är det värt! 

Sen jag skrev sist har jag också börjat droga. Jo- det är säkert, varje kväll sörplade jag i mig morfin. Åh vad det var skönt! Funderade faktiskt på att börja med det jämt. Man sover så oerhört gott på morfin! Nackdelen är dock att man blir väääldigt trött även da'n efter. ;) mo(läs å)rfin(t) liksom :P 

Franskan rullar på, alltid kul med franska (ja kanske inte riktigt alltid, när man tragglar obegriplig grammatik halv nio på kvällen och det bara snurrar mer och mer och man blir tröttare och trööööttare....), förutom att det är folk som slutar hela tiden för att de tycker at tdet är för svårt. Nu är vi bara fyra kvar och igår va vi bara tre :( Men rätt okej lärartäthet blir det ju alla fall! :P  

I lördags var jag på bio med Mikaela (hon som jobbade här som hästskötare innan mig och min länk till ett socialt umgänge i min egen ålder- än så länge!) Vi hade urtrevligt. Hon visade mig stan och sen skrattade vi oss igenom "En shopaholics bekännelser". Tack Mikaela för att du finns här och kan tänka dig att umgås med mig! Vad hade jag gjort utan dig?! Blivit eremit?! Ve och fasa, tack och lov för Mikaela!! Efter bion hamnade vi (trots jobba da'n efter) på en pub med hennes kille och hans kompis. Trevligt trevligt! Även om de trodde jag va från Göteborg! Har förresten också träffat en från Uddevalla. Hovslagarens pappa (som också är hovslagare) var med sist och hjälpte till och vi pratade både Trollhättan och Uddevalla :) Härligt att träffa nån man kan förstå utan att behöva anstränga sig!! :) 

Första hundkursen har vi också klarat av och den lilla busfian skötte sig faktiskt ganska så bra! Men ibland tror jag hon hade behövt gå kurs varje dag ;) I söndags blev jag bjuden på räkor, vin och  tv-kväll hos mina arbetsgivare! Mysigt :) och trevligt med lite sällskap som omväxling!! 

Nä, nu får jag sluta skriva och ta tag i lite saker här hemma (!) i skåneland, men jag lovar att jag ska uppdatera er snart igen!! 

I helgen bär det av till Åstorp för tre-dagars tävlingar. Ser verkligen fram emot det, ska bli jättekul! Sen så är det också min första tävling sen jag kom, vilket ska bli superspännande rent ut sagt! Hoppas nu jag kan göra allt rätt och inte sabba nåt!

Håll tummarna för oss i helgen och ha det toppenfint! :)

Många kramar <3

Paris!



Hittade den här bilden igår och kom fram till hur mycket jag saknar Paris. Man kan säga, jag säger det nu, att min Parisresa på många sätt gick åt helvete, men jag hoppas och tror att detta äventyr kommer att gå bättre! Men när jag ser denna bild vilj jag verkligen tillbaka, va där och då!

Vem var den lila flicka som var i Paris 2007? Hur mådde hon? Vill jag verkligen tillbaka till det helvete jag levde i då? Visst hon var i Paris, men hon mådde också så fruktansvärt dåligt och hon var på väg att sakta men säkert bryta ner sig och ta livet av sig själv. Även om jag inte är säker på vem tjejen som nu sitter i en soffa i skåne är, så mår jag så himla mycket bättre nu än där och då! Även om Paristiden var underbar på många olika sätt, så är mitt dåvarande psykiska och fysiska tillstånd inget jag ens önskar min värsta ovän (vem det nu är?!). Idag kan jag se att det gick för långt och att det var nära, riktigt riktigt nära att det slutade väldigt illa. Men nu är jag här i Skåne och jag tänker kämpa för att kunna va kvar här ska ni veta! Men nå'n gång ska jag tillbaka till Paris, kärlekens stad... Det lovar jag mig själv! 

Mina underbara vänner där ute som stöttat mig under mitt helvete, TACK- ni är underbart bäst! Hoppas att ni fortsätter visa att ni finns där, även nu när jag mår bättre!!! För jag behöver er fortfarande!!!

Love, 

Mikaela    

RSS 2.0