Tears and Love

Idag är det alltså fredag. Imorrn är det lördag med fotbollsavslutningsfest. :)
Se'n är det söndag och se'n börjar nästa vecka. Vecka 43 år 2009.

Den här veckan har vart tuff, fruktansvärt tuff, och den är inte slut än.
Men förhoppningsvis kan det bara bli bättre?!

TACK till min familj och alla mina RIKTIGA VÄNNER som hjälpt mig igenom denna jobbiga vecka 42 år 2009.
Ni har hjälpt mig att rida ut ångestvågor & svek, att tackla paniken, tårarna, oron & deppigheten.
Utan er vore jag ingenting!!

TACK för att ni finns och för allt stöd ni ger mig!
Ni vet vilka ni är, ingen nämnd och ingen glömd.
Men ändå ett speciellt tack till min familj, underbaraste Sannan min och hela familjen Lövgren som ställer upp till 200 procent, låter mig bo där när jag inte klarar av att vara ensam och bara är helt fantastiska :) 

Ni där ute, har hjälpt mig att så sakta börja klättra uppåt igen.
Nu blickar vi framåt...

Kärlek <3




Jag saknar Paris!! Paris me manque! I MISS PARIS!!!!!


Idag är en så'n där dag när jag saknar Paris så in i norden. Saknar att befinna mig där i den parisiska atmosfären. Saknar att åka mètro kors och tvärs genom staden och titta på folk. Det är sant, ibland känner jag en extrem längtan efter att få sitta där på de gröna sätena och insupa parisisk atmosfär. Jag kan sakna att sitta där när det kommer in en gatumusikant och spelar och sjunger av glädje och alla i vagnen börjar le. Eller när man står och väntar på mètron och man blir glad och alldeles varm inuti av att stå där i myllret av alla sorters människor och lyssna till och stampa takten ,kanske sjunga med, till musik som gör att man blir alldeles varm i hjärtat.

Jag kan kan sakna tutandet som berättar att mètron är på väg, signaturen som ljuder genom högtalaren på tågstationen i Strasbourg och som signalerar att nu är det information på G. På tal om att bli alldeles varm och glad inombords i Frankrike så saknar jag att man hälsar på alla, säger godmorgon, godmiddag, ha en trevlig dag till folk man möter på gator och torg. Någon i hissen som aman aldrig sett förut frågar en hur det är och önskar en en trevlig kväll. Sån't gör en glad :) Och det, det skulle i knappast hända här i Sverige. Här vågar vi ju knappt ens säga godmorgon till någon som vi väntat på samma buss med varje morgon i två års tid... Lite överdrivet kanske, men jag tror ni förstår vad jag menar. Inte konstigt att vi svenskar uppfattas som stela och kyliga människor utåt sett. Så prova på att le till dem du träffar, eller varför inte tom säga godmorgon. Det känns kanske konstigt, men så gör man i Frankrike och jag lovar att det komemr bli uppskattat även här. Efter kanske lite omedelbar förvåning så kommer personen helt säkert le tillbaka och vem vet, kanske har du gjort hans eller hennes dag. Kanske har personen det lite jobbigt, kanske har hon eller han inte så många vänner, kanske lever hon ett lyckligt liv, ja vem vet. Men vem blir inte glad av ett leende?! Ett leende på sta'n, i skolkorridoren, på arbetsplatsen, eller varsom och någon får känna sig sedd. Summan av kardemumman :  Ett leende gör så mycket!!  

Ge er ut och börja le :) Gör människors dag, låt de bli sedda och få uppskattning och leenden tillbaka!






Självklart saknar jag även "mina barn", mina franska aupair-barn så mycket att det nästan gör ont ibland. Étt leende från ett barn. Någon som säger att de tycker om en. Att läsa godnattsagor och mysa med kramiga barn. Ja det är underbart! inte var de lätta att tas med jämt, nädå det ska gudarna veta, men ja - JAG SAKNAR DEM!! OCH PARIIIIIS!!!! Snart ska jag tillbaka, det har jag bestämt. jag lääängtar!!

Men nu är det dags för mig att plugga lite franska. Min franskakurs på folkuniversitet startade förra veckan och nu blir det till att försöka komma igång med läxläsande och plugg igen ;) lite jobbigt får jag säga, när man inte gjort det på så länge nu ;)

Förresten så är det mindre än två månader kvar tills vi åker iväg på semester nu!!! Och imorrn är det exakt två månader tills Independence of the Sea's lämnar kajen med oss ombord på denna lyxkryssare i Karibien :) Oh la la!!

kram på er =)






I'm alive :)

Så nu är jag tillbaka på banan igen!
Vi får se hur länge det varar ;)  

Sitter här och skriver till tonerna av Winnerbäck som sjunger att han dricker glögg med balkongdörren öppen och att änglarna ska komma... Så fina verkligen :)
Absolut har det hänt en massa sen sist, både negativa och positiva, jobbiga,ledsna och glada, roliga saker. Tja, typ livet helt enkelt. Like the Berg-och-dalbana it is liksom :) 
Är tillbaka i skåne igen och det känns både skönt och ibland jobbigt på samma gång. Men nu är det ju så att jag pga resan vi ska göra när pappa fyller femtio, har bestämt mig för att bara jobba här till cirkus den 1:a december. Så snart kommer jag hem igen :) Nu saknar jag er därhemma, men även om det är jobbigt här i skåneland emellanåt så komemr jag sakna mina vänner och mitt liv här när jag kommer hem. Hur skönt det än kan va att komma hem till lilla trollis igen, så kommer det bli riktigt jobbigt att åka härifrån också. Som tur är så finns det ju både tåg och internet och telefon och ja gud-vet allt för kommunikationer numera :) Men vad jag kommer sakna er och självklart också "mina hästar"!!! Men jag lovar att komma och hälsa på såklart :) 

Sen jag kom hit har jag fått rida mer regelbundet och fått en massa lektioner, så jag lär mig massor oich suger i mig som en svamp för tillfället!! Gäller att försöka ta vara på tillfällena liksom! Det börjar gå riktigt bra och Bus

Jag har vart så fruktansvärt trött på senaste tiden. Har i princip försökt ta vara på varje ledig stund till att vila eller ännu hellre krypa ner i sängen för att försöka sova en stund. En lunch utan att jag hunnit sova middag har jag typ sett som en plump i protokollet, en spricka i min planering. Haha, jag låter som en gammal tant. Får väl skylla på höstmörkret eller nå't ;)  Men hur skönt det än är att sova, min nya hobby :P¨, så har jag kommit på att det inte bara finns bra saker med det. För alla vet väl hur jobbigt det kan va att gå upp ur sängen när väckarklockan ringer. När man är så trött och har det så mysigt. Sover man då fler ggr på dagen så får man ju göra detta hemska flera ggr om. Huh! Men men, det kan det väl va värt. Dessutom så har jag ju inte blivit fri från alla virus som verkar stå i kö på att angripa mitt redan nedsatta stackars immunförsvar. Försvinner hostan, så kommer halsontet, sen kommer febern och när den försvinner så knackar hostan på igen... (eller rättare sagt, stormar in utan att knacka först) och så har det fortsatt sen jag kom hit :( Har verkligen inte kunnat träna med mina tjejor nåt, buhuuu!!! Har i alla fall köpt c-vitaminer och persilja (järn) nu så här ska knapras nyttigheter :) Kiropraktorn pratade om Omega 3 också men vi får väl se. Så nu ser jag framåt med positivitet och ska försöka bygga upp mitt stackars immunförsvar och mitt sömnlager igen :)

En sak som är säker är att det i alla fall har blivit höst nu. Fast att man ett tag undrade om det var vinter med alla minusgrader hit och dit. Fast det roliga i början när jag kom hit var att det var så man fick ha mössa på morgnarna och kunde rida i t-shirt på eftermiddagarna - där snackar vi kontrast! I slutet av september åkte understället på för säsongen, haha- ja jag vet at tjag är lite tokig! Men jag gillar inte att frysa i stallet, eller nån annanstans heller för den delen ;) Fast nu har jag inte haft de på ett tag igen faktiskt. Men jösses vad det har stormat och regnat en massa nu det senaste. Jag och Lirdo tyckte det var säkrastatt avbryta vår skogstur i helgen då när det var som värst och vi märkte att trädgrenar började trilla ner runomkring oss...

Charmingn och jag har dressyrat oss barbacka en del. Det ni! Inte alla som gör det på en Grand Prix häst :D

Nå't jag måste berätta om innan jag ska kolla lite film är ju när jag skulle fika med Johanna i sta'n för nån vecka sen. Har ni nå'n gång behövt ringa och skjuta upp en fikadejt pga att ni är sena för att grannens får har rymt och står mitt på vägen och blockerar??!! Detta var i alla fall första gången för mig. Haha, snacka om att man bor på landet :)

Nu ska jag mysa lite och sen blir det till att krypa ner i min mysiga säng, mm... :)

Godnatt på er =)





Bild tagen av bästaste S-L en underbar eftermiddag i Åhus :)
 

RSS 2.0