Teknikstrul

För tillfället går det sådär superdupertoppenbra för mig på den tekniska fronten, not!  Tekniktrassel med stort T liksom!! Enligt Sanna som sitter här bredvid mig är jag typ helt borta från civilisationen. Trots att jag är gårdens tekniker går det inte så jättejättebra just nu...

Datorn har lagt av (eller ja, strömkabeln till den, tror att det heter PS eller nåt:P), så jag är helt off för tillfället, så det är tur att jag har Sanna så jag har nån att prata med :) Mao så kan jag inte se på DVD heller. Dessutom har min radio lagt ner när det gäller att fungera, i-poden har inget batteri, mobilen har urusel täckning i Everöd och även hemma i G-K, och jag har bara (också enligt Sanna) en två-tums teve. 

(Om ni undrar så är det såklart min kära Sanna-Lies dator jag snyltar lite på. Och så har hon gjort middag till mig :) Men nu ska vi äta glass & Se på Sex and the City så nu har vi inte tid att sitta här längre ;)) 

Nu ska vi "gå på stigen som går till Evert..."  Yeeehoo!!

Svensk sommar = blött värre ;)

Oj, vilket väder vi har haft från och til lden senaste veckan. I tisdags spelade vi match och vann med 5-2! Men när det hällregnade på oss och det kändes som att himlen öppnade sig precis de två timmar vi tillbringade ute på planen. Under dessa tvåm timmar han man verkligen fundera på vad det är som är så roligt med fotboll och hur dum man måste va som gör det här frivilligt,  i ösregn dessutom. Klockan har nog aldrig tickat så sakta som då... T.o.m. domaren tyckte att det kunde räcka med en kvart som andra halvlek ;) Underställströja till trots (spelade såklart i shorts) blev man så blöt att det gick att vrida ur allt, inklusive trosorna, om inte oss själva också. Och jag vet inte när jag frös så mkt sist, om jag nu nånsin gjort det. I andra halvlek kunde man knappt knyta skorna pga att fingrarna va så stela, riktigt så lång tid brukar det inte ta att knyta ett par fotbollsskor...

Trots en varm dusch hackade man tänder och frös så man skakade efteråt. Och det är ett under att jag inte blev sjuk! (krya på dig sannan min!! Du som är lite klen :P) Jag sov verkligen med pyjamas, strumpor och fleecetröja den natten! Så då förstår ni ju själva att jag frös litegrann . . . 

Idag har det också regnat en hel massa men vad mysigt det är att pyssla inne i stallet när regnet öser ner där ute och blöta hästar som myser med varma och goa fleecetäcken. Har hunnit med att rycka manen på Charming och kallade honom för både det ena och det andra när han skakade på sitt jäkla huvud, men tillslut lev det i alla fall klart och mycket kortare!! :)

"Min" Titelitus är så himlans söt. Så go verkligen. Det började ju när han började gnägga efter mig och jösses vad han blir svartsjuk när jag grejar med nå'n av de andra. Jag och den lilla busen har gosat och myst en stund idag och så har vi vart ute och promenerat idag, jag och lilla (!) "hunden" (bara en sisådär 171cm.. i mkh.!!). Fick bara positiva glädjebesked gällande pållarna i veckan så till Titusens stora glädje får vi börja springa nu. Jag lovar att om han hade kunnat, så hade han skrattat, när jag manade på honom i trav i onsdags. Han blev sååå glad! :)

By the way, så kan hingsten jag skrev om i förra inlägget både öppna dörrar och dra ner dragkedjor på tröjor! Dessutom är han en riktig tjejtjusare och en mästare på att pussas ;)

Igår fick jag dessutom en annan helt fantastisk nyhet, (för jag hoppas att jag inte drömde :P) som nästan va för bra för att va sann. Jag hoppas så att det komemr att fungera, för i så fall kommer jag få åka till mitt älskade Frankrike i sommar!! :) Mer säger jag inte nu, förrän det förhoppningsvis är klart (!), men Fanny envisades med att det inte var nå't skämt så jag får väl tro på henne då!! Och det gör jag gärna!! Jag vill så gärna att det ska gå att genomföra och bli verklighet! Hoppas, Hoppas, hoppas!!

Och eftersom att jag inte orkat ta mig för att lägga in några nya bilder på datorn, så bjuder jag här på en bild från Turkiet förra året. Somrigt värre med Mias solglasögon och jag som jag bara va tvungen att prova! Det ser typ ut som att solglasögonen är ute och går med mig ;)
 

Olssons solglasögon och så jag innan en galen kväll i Alanya, Turkiet, 08.

Olssons solglasögon och så jag :P innan en galen kväll i Alanya, -08


upplevelser, upplevelser, upplevelser, full rulle och hemma igen

Norrköping International Horse Show, Strömsholm, syrrans student, släkt och vänner, små söta bebisar,  mitt drogande, Lotta Wallin, kiropraktorer, blöt foboll och såklart massor massor utav häst :) De senaste veckorna har både varit intensiva och roliga, men har ändå hunnit med att ta det lite lugnt emellanåt. 

Gah, jag vet att jag suger på att uppdatera ibland, men nu ska jag äntligen göra ett försök igen att bättra mig ;)

Först bar det iväg till Norrköpingstävlingarna och där gick det riktigt bra faktiskt :) Fast i söndagens kür va han lite matt, vilket inte va så konstigt med tanke på hur varmt det va :) Härligt emellanåt, men när man slet med att få hingsten snygg till tävlingarna  rann det om en i dem där tälstallarna, där det var rena bastun. Träffade massor av trevliga människor. Stackars hästar! Kristian von Krusenstierna hade boxarna bredvid oss och umgicks en del med hans finska hästskötare. Trevligt trevligt och bra att träna lite engelska emellanåt ;) Hann dessutom prata lite med henne på Strömsholm också. Kul att träffa nån i samma arbetssituation (liksom det var förbannat skönt att umgås med andra aupairer när man var det själv och behövde ett bollplank att diskutera "livet som aupair" med. Tack Astrid, Anna, Sara, Carin, Alina, Barbara mfl.) Synd bara att hon bor så lågt bort!!!

Strömsholm var härligt. Va första gången jag var där och det var verkligen ett underbart vackert ställe - och STORT! Lite för stort för att man ska kunna klara av allt enligt de som jobbar där. Tur att vi hade cyklarna med oss! Och det blev mycket cykelmotion fram och tillbaka :) Fick dessutom träffa Eva-Karin Oscarsson och fick fördelen att vara med på hennes träningar, lyssna och lära och suga i mig som en svamp! För jösses vilken duktig tränare hon är! Henne VILL jag rida för nångång!

Eftersom att vi bara hade med oss en häst under dessa 11 dagar, lyxigt värre för en hästskötare, så blev han otroligt bortskämd :) Hihi! Han misstyckte då inte ;) och jösses vad han sprallade när vi va ute och promenerade. Haha, den där hästen fattar inte att han är hingst förrän han kommer utanför gården! Jösses vad han blir pratglad och hingstg. En riktig snygging helt enkelt, som ska visa upp sig för alla brudarna ;) På söndagen var det dessutom riksfinal för treåriga diplomston  på Strömsholm. Gissa om han tände till lite extra ;) Fast det var bara bra och i kombination med träningarna för Eva-Karin under vår vecka där, fick de till ett riktigt bra kürprogram!!  Han gick fint så det var jättekul! Bästa hittills, lätt!

På Strömsholm delade vi stall med bl.a. Niklas Arvidsson, samt Peder & Lisen (Bratt) Fredricson, vilka också hade trevliga hästskötare. I Norrköping blev jag presenterad för Helena Lundbäcks mamma, plus en massa andra höjdare inom ridsporten. Jösses, säger jag bara! Hur gick det här till- hur hamnade jag här?! Jag kan fortfarande inte förstå hur det gick till när jag hamnade mitt i ridsportens kändiselit? Jag menar, lilla jag... Snacka om att jag ska försöka ta vara på detta och göra mitt bästa för att lära mig så mycket det bara går!!

När jag lämnade Strömsholm ett dygn för att hinna hem till syrrans student och se henne springa ut fick jag hjälp av en snäll Anna att göra Lidrosen tävlingsduglig ;) Tack!! Och himlans kul att det går så himla bra för dig och Hille nu- lycka till i Tyskland! Jag håller tummarna för er!!

Försenade tåg, som gjorde att man missade förbindelsetåg och fick en ändrad resa med fyra byten, puh, var väldigt drygt när jag nu hade så lite tid på mig. Va hemma i Thn typ 20h. Men hann ändå med att hälsa på min vän Erika som nyss fått en liten tjej, hälsa på mitt "gamla" lag på träningen, se på film (nåja pratade väl mest :P) med en gammal klasskompis, umgås lite med familjen, träffa   några vänner på studentdagen (Snacka om att det kryllade av folk!) och såklart krama min syster och gratta henne till studenten!! Tjohoo, det var verkligen några av de bästa dagarna i mitt liv (studenten och balen) så va allt lite avundsjuk där ;) Dessutom hann jag träffa lite släkt, bla mina söta små kusinbarn på bara några månader, innan jag var tvungen att skynda mig för att hinna med buss och tåg tillbaka till Strömsholm. Tyvärr fick jag inte sett syrran på balen men har sett alla underbara kort såhär efteråt. Åh vad du va vacker systra mi!! Såklart var det även jättekul att komma tillbaka och va med om de stora tävlingarna. Dessutom fick vi ju sådanadär vip-band (typ som lisebergs åkband)  både på Strömsholm och i Norrköping så man hade lite fördelar gentemot den stora skaran ;)

MItt huvud hängde med hela resan och det sitter fortfarande kvar, men nog har det vart jobbigt ibland och drogad har jag vart. Men som tur är så har det blivit mycket bättre! Igår när jag va hos Lotta Wallin och lärde mig en massa om rehab, kiroprtik, veterinärmedicin, hovar, hästar m.m. fick jag hästkiropraktorn till att kika på min rygg och oj vad jag va sned sa han. Sned i bäckenet vilket gör att axlarna blir olika höga & bla att benen och armarna olika långa, samt att jag hela tiden får gå och kompensera upp detta. Inte konstigt att jag har ont sa han och på onsdag har jag en tid hos en kiropraktor här i Kristianstad. Dessutom kan det mycket väl vara orsaken till min huvudvärk enligt honom. Det här går väl förhoppningsvis att göra nåt åt och skönt att det förmodligen inte är nåt medicinskt!

Lotta Wallin (pratade mkt med henne i Norrköping) är elitryttare (har tävlat internationellt i alla de tre vanligaste disciplinerna) och håll i er nu- dessutom veterinär och läkare samtidigt, Hon tävlar i eliten, jobbar 70% som läkare på ett sjukhus och har eget företag, ett rehabiliteringsstall, därhemma där hon bla agerar veterinär. jösses säger jag bara, här snackar vi förebild till tusen!
 
Nu blev det jättelångt (som det ju har en förmåga att bli när jag skriver) så får nog ta och skriva resten i ett annat inlägg. 

I'm back!!  


Flätad och fin på tävling i Åstorp mars 09.

Tjejtjusaren himself, flätad och fin på tävlingar i Åstorp, mars -09.

RSS 2.0