J'adooooore le soleil!!! :)

Ca c'est vraiment vrai! Solen och det varma somriga vädret är verkligen helt underbart!! Me like :)
Det gör mig både piggare och gladare = härligt :)

Idag har jag solat i bikinin, som inköptes i Turkiet förra året, på lunchat. Sååå skönt! Fast typiskt mig så blir jag ju rastlös efter bara ett litet tag...  Måste verkligen se til latt få ner min i-pod och några cd-böcker. (även fast det inte alltid hjälper mot rastlöshet, men då kan man ju vicka lite på tårna.... för det funkar ett tag iaf ;) ) Det är verkligen urpraktiskt med ljudböcker när man solar, dels så kan man ju bara ligga "rakt upp och ner" och sola och slipper en massa konstiga skuggor och sånt (om man tex läser) och så slipper man ju försöka hitta en någorlunda bekväm ställning för att tex läsa en bok- vilket i princip är helt omöjligt i längden. Dessutom så lipper man ju läsa själv och anstränga huvud och ögon ;) haha! Men har ni inte testat det, så gör det vet ja! Speciellt på stranden, eller vart man nu solar, så är det verkligen toppen! 

 Har haft två mysiga turer på Titelitusen också i de vackra somriga omgivningarna. Massa grönt- och massor med olika sorters blommor överallt :) Och så har vi badat Etzan också. Gissa hur många personer det krävs för att bada en hund?! - jo tre, om det är en Etzy, haha :P Hon blev iaf blötast, även om jag nog råkade spruta på bägge de andra två med ;) Man får ju va smart och hålla i slangen, hihi!

Dessutom så har jag vart så duktig så ikväll och, "vilket jag inte gjort på jag vet inte hur länge", vart ute och sprungit i en timme, typ 8-10 km nånting tror jag det blev. Ganska hyfsat för att va första gången tycker jag ;) Det du mamsen lilla! Det var inte riktigt så du sprang första gången eller :P Jag ska inte avslöja nåt här.. Men jg hoppas du tränar på ordentligt där hemma :D

Fick en länk av en kompis förut, med musik från en Disneyfilm, så det blev att jag kikade på några fler på youtube. (även musik från shrek som ju inte är Disney) och jag kan bara hålla med henne - Musiken i dessa filmer är verkligen nåt helt fantastiskt!! Liksom filmerna i sig. (plus Astrid Lindgrens då) Viva la Disney! et l'Astrid :D

Bon... Lovar att snart komma med den där lovade sammanfattningen av allt som hänt mellan de två senaste inläggen (exklusive detta) för det är inte lite det vill jag lova:) Imorrn är det Valborg, och nu ska jag gå och duscha!

Ta hand om er & keep up the good work!
(like being you...)

Bises

Sommar :)

Hela den här helgen har vart helt fantastisk med sol och värre = somrigt värre!! Termometern har visat på 26 (!) grader, så nu har till och med jag har fattat att det är varmt och slängt långkalsongerna (men inte så långt... de är säkert inte färdiganvända än för denna våren:P) Shorts och t-shirt och ibland lite mindre när jag solat mig lite på lunchen ;)

I fredags badade jag Charming, och blev nästan lika blöt själv, hihi ;) Skillnaden var att han var halvt dränkt och ren medan jag var halvt dränkt och smutsig efteråt :P Tack o lov för värme och sol!! på fredagskvällen var jag och min kära boss ;) på bio inne i stan. Vi såg "Män som hatar kvinnor". En riktigt bra film som verkligen är kanongjord med toppenskådisar. Fast ärligt talat så är den rätt vidrig många gånger, men så'n är ju boken med... Varför delar de inter ut kuddar på biosalongerna som man kan gömma sig bakom, precis som hemma i tv-soffan kan man undra ;)

Helgen har också bjudit på några riktigt toppenhärliga och urmysiga uteritter på Titusen. Härligt att han är så pigg och glad och med på att utforska skogsstigarna!! Dessutom har jag märkt att han blir sjukt svartsjuk (och avis!) så fort jag grejar med nå'n av de andra hästarna "min" lille Titus :) så försöker pyssla lite extra med honom.

Igår var vi och kollade på en Medelsvår A:1 på en tävling i närheten och det var lite spännande. Speciellt för att vilda Etzan fick följa med på sin första stora "utflykt bland folk. Hon skötte sig allt riktigt bra, för det mesta, dock lie vild emellanåt ;)
 
Sen hände nåt igår kväll som jag inte minns när det hände senast. När klockan var åtta (dvs 20.00) och jag hade halvsovit soffan i en och en halv timma så gick jag faktiskt och la mig. Klockan åtta liksom! Jisses. Vet inte vad som tog åt mig;) Eller som Anna beskrev det; jag kanske var trött!  :P

Idag har jag bla spelat fotboll med Etzan, försökt pumpa en gammal cykel och vart och kollat på Gkif när de spelade match borta mot Vinslöv (1-1, blev det för den som av nå'n underlig anledning skulle va lite intresserad) Vet inte riktigt vem som vann av mig och hundskrället, men hon lyckades  i alla fall med en grym kapning på mig. Hon fällde mig så jag föll pladask och skrapade arm och slog i rygg och svanskota- vilken syn det måste ha vart! haha! Vi hade garanterat platsat både i dolda kameran och i "Americas funniest homevideos" (läs skånes...) Jisses, undrar på att vår publik undrade vad jag pysslade med när jag låg raklång på marken och gapskrattade och ojade mig ;) haha!
Fast hockey med alla hockeybyten passar nog Etzan bättre som tyckte vi skulle vila oss lite i skuggan titt som tätt ;) Men kul hade vi är vi nog överens om båda två :) Sen när vi slutat skulle hon vakta mig minsann, för vem vill förlora en lekkompi ur sikte när man hittat en?! ;)

Jag vet att det var jättejättelängesen jag skrev sist- FY på mig!- men nu ska jag se på reprisen av Så ska det låta, så allt som hänt sen sist (vilket är massor:)) får vi ta nästa gång jag hittar hit! (jag vågar nästan lova att det inte ska dröja lika lång tid igen!) 

Idag är det förresten två månader sen jag flyttade hit till skåneland :)
Shit vad tiden går fort...
 
Ta hand om er friends och andra! 

Godnatt på er!
 Sov så himlans gott  allihop!

Fussball

Ikväll gör jag min skånska fotbollsdebut :)
Ska blir riktigt skojigt faktiskt, nu när man inte jagat en boll på över en månad!! ;)
Ikväll klockan 19 på Gärds Köpinge IF:s "tidiga" gräsplan, då smäller det! haha :D

Och imorrn kommer systeryster <3
Dessutom bär det av hem till lilla trollis på fredag för att krama om alla er goingar där hemma! 

Ha det gott och GLAD PÅSK om vi inte hörs innan dess!

kramelikram

Björksav

Hej allihopa!

Idag har jag haft en bra dag! Har mått riktigt bra :) och känt att det varit en kanondag, en riktig toppendag helt enkelt, utan att det hänt nåt speciellt. En så'n där när man bara njuter av att vara och känner sig nöjd med det man är ch gör just då. Undrar när detta hände mig sist?! Skönt var det i alla fall som omväxling ;) En vän som stöttat mig mkt när det var som mörkast påpekade det när jag pratade med henne i tfn tidigare idag. Hon tyckte att det var skönt att höra mig så pigg och glad! Härligt att glädja andra och det är verkligen toppen med sådana här dagar! Man kan verkligen uppskatta dem när man vart med om motsatsen om man säger så.

Att solen skinit (säger man så?!) hela da'n och temperturen återigen kröp upp till 23 grader/17-18 i skuggan gjorde ju inte saken sämre precis! Dessutom så har vu ju börjat dricka 1-2 glas björksav/ dag nu och vem vet, kanske det har hjälpt till :P Man ska ju bli pigg av det sägs det och att testa gör ju ingen skada:) Dessutom smakar det faktiskt inte så dumt. Som vatten ungefär, men lite sötare och dessutom helt naturligt så det är säkert nyttigt :) Hoppas att björkstackarna inte får några men av all den sav vi tappat dem på bara ;) Våra frysar är i princip fulla :P

Lyssnar på glad musik samtidigt som jag bloggar och det är faktiskt så som Nanne sjunger, att;  "Livet det måste levas live". Man kan helt enkelt inte bara stå och titta på och se det liv man kunde levt rinna förbi utan man måste se till att leva det! Det är inte för inte som klyschan om att livet blir som man gör det finns. Självklart så händer ju saker ändå, som man inte kan rå för, men försök ibland att leva ett liv som gör dig glad och som du mår bra av! Så blir allt så mkt lättare emellanåt :)

Jag har vart ute med Etsan på en mysig promenad i solen. Kanske extra mysig pga att det långa telefonsamtalet med min älskade vän som jag inte pratat med på gôrlänge, underbart!! :) (är man inte skåning så ska det höras, haha! :P) hunnit med att ta ut sadel och kandar för at sitta ute i solen och putsa, samtidigt som jag höll koll på hästarna så att de inte busade för mycket i hagen;) Ryckt Titus man också, vilket blev riktigt snyggt om jag får säga det själv! Men varför ska det ta så förbannat lång tid att rycka dessa manar?! Nåja, huvudsaken är att det blir bra så får se om hon märker det imorrn. Hon kom ju precis hem efter en tysklandsresa så jag och Arne har fått klara óss själv med alla djuren och det har gått så bra så :) Har ridit två härliga skritturer idag också och Lidrosen fick va ledig och bara gå i hagen och gotta sig och ha det skönt.  

Bjuder här på lite vårliga biler från min hörliga dag :)




Titus i sin nya frisyr :)




Charmisen njuter i solskenet...



... liksom Alpie.



BusLidro är mest nyfiken på vad jag pysslar med ;)



Etsan poserar framför vårblommorna



Här bor jag!! ( Det gula till vänster är stora boningshuset. )


Så nu har ni fått ett litet smakprov av den skånska våren. Nu har jag skrivit två da'r i rad och det kommer bli väldigt olika framöver. Jag kan inte säga att jag ska skriva varje dag tex, för då blir det bara fel. När jag känner att jag vill, då gör jag det. Jag kan lika gärna säga redan nu att jag bara tänker skriva här när jag har lust till det. För det ska inte få bli ett måste/ tvång, liksom så mkt annat i mitt liv är/ vart. ( Som ni som känner mig kanske har ett hum om. Fast det är mkt mkt bättre på den punkten också nu ska ni veta :))

Hoppas på en härlig morgondag också!

Sov gott mina änglar oh alla ni andra!

Puss

Nästan sommar:)

Japp,  när termometern stadigt klättrade uppåt och stannade på 23 grader igår på da'n, då kändes det nästan lite sommar här :) Såå skönt! Tom jag vågade ta av mig både långkalsingar och några tröjor :P haha! Men dagarna innan när det "bara" vart ca 16 grader, då har minsann både tröjor och långkalsingar fått sitta på! Idag har det dessutom åkt på igen alltihop! ;) Men jag tror att jag överlevde gårdagens timmar utan dem utan att få några men :P Det var verkligen helt underbart skönt ute, man ville nätan inte gå in sen:)

Det blev mest positiva besked i fredags, vilket var skönt! Så nu har vi glada pållar som får gå ute på dagarna och  dessutom har vi börjat sätta igång Titus, som tycker det är väldans livat! Jag red honom i förmiddags och han är så pigg och glad, så det gäller att se upp- för skritt är det som gäller- ett tag till! Härligt med glada hästar!! :)
 
Annars har det väl inte hänt så mkt speciellt de senaste dagarna. Etsan var jätteduktig på hundkursen, men hemma är hon allt bra busig fortfarande :P Igår lekte vi med Charmings boll, hon och jag, och njöt i det fina vädret, vilket busvovven tyckte var jätteskoj!

Träningen med Lidrosen går bara bättre och bättre också vilket är toppenkul att se!! :)
Glömde ju skriva om vår nedrans otur på tävlingarna också. Mitt i kürprogrammet hängde sig skivan och började hacka ett flertal ggr och för er som inte fattar vad det skulle va för farligt med det så kan jag delge er att det nog är en dressyrryttares värsta mardröm. För i küren ska ju musiken passa perfekt in i programmet med takt, tempo, rytm osv och ändras när ryttare och häst ändrar tempo,rörelser m.m. Så ni kan ju fatta hur hemskt dt måste vart! Sån jäkla otur! Som tur är så är hon ju både erfaren och ganska så (hrm- snacka om underdrift!) rutinerad, liksom iskall och fokuserad på tävling så hon löste det ändå och alla var imponerade! Kan ju säga att det inte är alla som hade fixat det! Men nu har vi laddat upp med en ny skiva till nästa gång:) Men först är det påsk och sen Danmark!

Nu måste jag ge mig ut och släppa ut några hästar innan jag ska rida!

Bis bald!

Tschüs!


VÅR, VÅR, VÅR!!! :D

I skåne är det vår! Nu äntligen! Så underbart fantastiskt jättehärligt!! (Jag vet att jag sagt det förut, men nu hoppas jag verkligen att det inte bara är ett aprilskämt och att vinter/höstvädret snart är tillbaks igen!!)

15 grader i skuggan och sol, sol, sol!! Åh vad det gör gott för både kropp och själ!! :) Har passat på att jobba så mkt jag kunde ute idag, topp! Mockade i Titusens lilla hage och åh vad han tyckte om att jag var där. (kanske ville han bar aha lite uderhållning:P) Vi myste och han tom la huvudet på ryggen på mig när jag inte ägnade mig åt honom för ögonblicket. Han riktigt vädjade om att bli kelad med. Kanonväder och en mjuk och solvarm häst att gosa med det slår mkt! Åh, man blir alldeles varm och glad inuti! I den stunden trivs jag om än ännu bätre än jag redan gör! Mer mys blev det också när jag var ute med Charming så att han fick äta lite gräs.

En promenad med busvovven och två med Titusen hann vi också med i det härliga vårvädret. Fick tvätta hästskrällets svans en gång till idag för att han hade lyckats klia sig igen, men men... hittade nåt balsamaktigt att smörja på så får hoppas det hjälper!


På kvällen kom min arbetsgivares väninna hit och visade hur man tappade björkar på sav. Sedan kan man frysa in det och ta upp eftersom. tydligen så ska man bli piggare av att dricka ett glas om da'n. Ska bli spännande att se om det fungerar!


Igår var det franska och nu har en till slutat, så nu är vi bara tre kvar... Så gäller det att prata och jobba mkt; )

I helgen var det då min debut som tävlingshästskötare. Vi var iväg från fredag till söndag i Åstorp. Deras första tävling på länge och det gick allt ganska bra efter de förutsättningar som fanns. Jag hade jättekul och är glad att vi snart ska iväg igen! Den gången blir det till Danmark:) På ett sätt kan jag tycka att, även om det såklart är jättetrist, det även var lite skönt med en mjukstart att bara åka ut med en häst första gången. Det var lite nervöst måste jag säga, men väldigt skoj och spännande på många sätt! Självklart var jag (som alltid!) livrädd för att göra en massa fel, men hon tyckte att jag skött mig bra, tack o lov! Jag fick till och med beröm!! :) Och vilka hästar sen! En del av Sveriges dressyrelit var även där och tävlade, tex Lussan Nathorst, Jan Brink & Kristian von Krusenstierna. Så det var väldigt kul att se! Jag längtar redan tills nästa gång! Jag lär mig massor hela tiden, precis som jag trodde :) Träffade även en tjej som jag känner lite hemifrån, plus lite annat nytt folk, så det var trevligt:)

Som tur var startade hon på söndag eftermiddag, eftersom att vi lyckades glömma bort att det ju var då man skulle ställa om klockan. Som tur var påminde A-C mig  när jag fortfarande trodde at tklockan var kvart över åtta. Jag hade ju funderat lite innan på varför en del började rida fram så tidigt i kontrast till sina starttider;) Så jag småsprang bort till lastbilen
- Du vet om att klockan är tjugo över nio nu va?! Jäklar ja och oj- så snabbt har hon nog inte flugit upp ur sängen särskilt många ggr:P

varje morgon för mig startade även med en "nästan-hjärnskakning" då jag glömde bort att jag sov där det inte var så högt i tak och bara hade fokus på att stänga av väckarklockan på mobilen, för att inte väcka halva grannskapet! På tal om ömma ställen, så kan jag ju meddela att jag nu fått 600kg häst på den andra foten också, så nu kan jag använda ett par strumpor (istället för tre!) på båda fötterna ;) Trots att den ena "mosades" för två veckor sen höll jag på att ( om jag nu inte gjorde det:P) skrika rakt ut när jag skulle ha på mig "vanliga skor till franskan igår. Ajaj!

Nåt annat skoj som också har hänt är att jag äntligen ska börja träna igen! ( förutom det jag gör på jobbet då:P Att va hästskötare är billigare än att gå på gym!!) På tisdag nästa vecka börjar jag träna med Gärds Köpinge IF. Ska bli riktigt kul att få spela lite fotboll igen och förhoppningsvis träffa några nya vänner!

Ska jag chocka er lite så kan jag ju berätta att jag faktiskt skämt bort mig själv lite idag. Japp, ni hörde rätt. Även om jag så sent som igår fick höra att jag verkligen är extrem på att bry mig mer om andra än om mig själv. Att jag borde strunta lite mer i alla andra och va lite mer ego. MEN att vara ego är inte riktigt min grej om man säger så. Jag försöker åtminstone inte att vara det för det är ännu en grej som jag verkligen är livrädd för! Så jag hoppas av hela mitt hjästa att ni som känner mig inte tycker det... !! Så vad gör man då för att skämma bort sig efter en härlig vårdag?! Jo, man myser i soffan, med lite naturgodis, framför ett avsnitt av Sex and the city
Imorrn är det hundkurs igen:) Och på fredag bär det av till veterinären för en kontroll på pållarna:)

Nu är det nog dags att kika om tvätten är klar. Det verkar inte som om det blev nåt av med disken idag heller. Blä! Fy på mig! Jag önskar verkligen att jag kunde tycka att det var roligt att städa! Allt skulle bli så himla mkt lättare då...  Tips för att göra städningen roligare, så att man åtminstone sätter igång mottages tacksamt!! :)

Ta hand om er!

kiss & hugg

22.08   ps. Kunde inte låta bli att skriva det, men hör och häpna så har jag både lyckats diska och hänga upp tvätten!! ds.

Natti natti!! :)


RSS 2.0